Land: Sverige

Bara för det bästa

Vi använder enbart din information för att förbättra din shoppingupplevelse hos Lookskor

Total transparens

Vi pratar ärligt med dig, med total transperens

Ingen onödig information

Du väljer vad vi informerar till dig och och hur vi gör det

Supersäkert

Din information är alltid skyddad

Allt vi gör på Lookskor kretsar kring dig! Saker och ting förändras, men det är ingenting som du behöver oroa dig för. Vi tar våra kunders integritet och säkerhet på största allvar så att du kan shoppa tryggt hos oss. Om du har några funderingar kring hur vi skyddar din integritet är det bara att fråga. Du når oss på Lookskor.se@hotmail.com.

HUR VI ANVÄNDER DIN INFORMATION

Din integritet är viktig för oss och därför vill vi att du ska förstå hur vi tar hand om din personliga information och hur vi följer de lagsatta stadgar som gäller i ditt land (detta inkluderar dataskyddslagen). Denna integritetspolicy beskriver hur Lookskor kommer att samla, använda, lagra och dela din personliga data.

Om du har frågor som relaterar till denna policy, eller om hur din personliga data behandlas av oss, kan du kontakta vår kundservice via email på lookskor.se@hotmail.com eller via vår Facebook-sida.

Denna policy gäller vid all personlig information som vi samlar om dig när du:

besöker en av våra hemsidor
köper produkter från oss
besöker en av våra butiker
kontaktar oss via email eller genom att fylla i formulär på våra hemsidor

VILKA ÄR VI?

I denna integritetspolicy kommer vi att använda termerna “vi”, “vår” och “oss” för att referera till Lookskor. Det finns flera olika datakontrollanter inom Lookskor. I tabellen nedan kan du se alla dessa ansvariga kontrollanter och de varumärken som de hanterar.

MEDGIVANDE

De varumärken och datakontrollanter som är listade ovan, inom lookskor, kan skicka marknadsförande meddelanden om oss och om våra produkter till dig via email, SMS, sociala medier och post. Detta kan ske via de plattformar där du inte har avslutat en prenumeration och där du tidigare har köpt liknande produkter och/eller tjänster från det varumärket. Det innefattar också plattformar där du har anmält dig för, eller gett medgivande till, att ta emot marknadsförande meddelanden från ett varumärke.

Du har rätt att ta tillbaka ditt medgivande till denna hantering av data genom att kontakta vår kundtjänst. Du avsluta din prenumeration av marknadsförande information genom att klicka här.

VILKEN INFORMATION SAMLAR VI OM DIG?

Vi sparar ditt namn och kontaktinformation när du handlar med oss online, deltar i en tävling eller svarar på ett formulär hos oss. Detta inkluderar din adress, telefonnummer, detaljer kring din order och faktureringsuppgifter (vid ett köp).

Vi samlar även detaljer kring dina interaktioner med oss genom kundtjänst, i affärer, online eller via våra appar. Vi samlar även information om de köp du gör, dina sparade produkter, din betalningsinformation, klagomål och dina shoppingpreferenser. Slutligen samlar vi även bilder från övervakningskameror i alla våra butiker.

Vi samlar automatiskt information och personlig data från din dator när du besöker en av våra hemsidor. Detta gör vi i systemadministrerande syften och informationen som vi samlar inkluderar din IP-adress, vilket operativsystem och vilken webbläsare som du använder. Vi gör detta för att analysera hur användare använder hemsidan (detta inkluderar beteendemönster och besök via flera olika enheter) och för att hjälpa oss att hantera ditt konto. Det hjälper oss även att förbättra din upplevelse på vår hemsida. Vi samlar även information om dina aktiviteter på vår hemsida, som till exempel vilket typ av enhet du använder och vad för typ av produkter som du tittar på.

För att ge ett exempel använder några av våra hemsidor SessionCam i analyseringssyfte och för att identifiera tekniska problem som användare av vår hemsida kan stöta på. SessionCam gör detta genom att dokumentera klickningar, rörelser av musen, scrollande på sidor och den text som du anger på vår hemsida. Informationen som vi samlar via SessionCam inkluderar inte dina bankuppgifter eller någon speciell kategori av personlig data. Dem inkluderar dock namn, telefonnummer, email-adress och allt annat som du anger när du genomför en beställning. Den information som vi samlar via SessionCam används enbart för interna syften, bland annat för att förbättra vår hemsidas användarvänlighet. Informationen lagras och används för statistik som relaterar till funktionsprestationer på vår hemsida. SessionCam drivs på lookskor av SessionCam Ltd.

Vänligen notera att vi ibland kombinerar personlig data som vi tar emot från andra källor med den data som du ger oss och den data som vi samlar om dig.

VARFÖR BEHÖVER VI DIN INFORMATION?

Den främsta anledningen till varför vi behöver din information är för att ge dig de produkter som du köper från oss och för att skicka erbjudanden och marknadsföring som du kan vara intresserad av.
 

Vi använder din information för att:

 • ge dig de produkter som du har köpt från oss och för att ge dig ett kvitto på detta. Detta inkluderar även leverans och de statusuppdateringar för din beställning som vi skickar till dig;
 • ta betalt för de produkter som du har köpt och för att ge återbetalning eller utföra byten;
 • erbjuda dig kundservice;
 • utveckla och förbättra våra produkter och tjänster;
 • utveckla och förbättra vår hemsida och för att sätta standardval för dig (som språk och valuta). Vi använder även informationen för att se till att hemsidans innehåll visas på det mest effektiva sättet;
 • ge dig information som du begär från oss, eller som vi tror att du kan vara intresserad av. Vi kan skicka marknadsföring till dig via email, SMS eller brev. Detta kan inkludera information om nya produkter och erbjudanden som kan vara av intresse för dig;
 • undersöka våra kunders preferenser och populära produkter;
 • genomföra undersökningar och tävlingar;
 • hålla dig informerad om ändringar gällande våra produkter;
 • hålla våra butiker säkra (till exempel via användning av övervakningskameror i våra affärer);
 • hindra och identifiera bedrägeri och brott (till exempel via användning av övervakningskameror i våra affärer).

 

GRUND FÖR ANVÄNDANDE AV DIN INFORMATION

Följande av lagar

Eftersom vi är ett företag finns det vissa lagar som vi måste följa. Vi måste hantera din personliga information för att säkerställa din identitet och för att förhindra bedrägeri och brott. Om du inte kan ange den nödvändiga informationen som krävs när du skapar ett konto hos oss/använder vår hemsida, kan det betyda att vi inte kan leverera våra produkter till dig. Detta eftersom det kan innebära att vi bryter uppsatta lagar om vi låter dig köpa våra varor, trots att du inte har gett oss all nödvändig information. Du kan därmed inte motsätta dig denna typ av hantering av personlig information som faller under denna kategori.

Nödvändig information för kontrakt

När du utför en transaktion med oss eller ett av våra varumärken ingår du i ett kontrakt. För att uppfylla vår del av kontraktet (låta dig placera din order och leverera varor till dig), behöver vi samla och hantera din personliga information. Om du inte kan ange den nödvändiga informationen som krävs för att skapa ett konto eller för att göra en beställning, betyder det att vi inte kan leverera våra produkter till dig. Om du motsätter dig hanteringen av data eller om du använder din rätt att ta bort din personliga data, kommer vi inte heller kunna leverera våra produkter.

Legitimt affärsintresse

Vi använder din personliga data då det är ett legitimt affärsintresse för oss. Datan används därmed för att:

 • leverera de produkter som du har köpt;
 • göra research för att förstå våra kunder samt hur de använder och köper våra produkter;
 • utveckla och förbättra våra produkter.

Vi kommer även att ge din information till andra medlemmar inom JD Group och trejde parter, vilket du kan läsa mer om nedan.

Vi måste utföra ett balanstest av vårt legitima affärsintresse när vi använder din personliga information och väga den mot dina rättigheter som täcks av dataskyddslagen. Detta test beskrivs nedan och genom detta har vi kommit fram till att vi får hantera din personliga data, i enlighet med dataskyddslagen om vi har ett legitimt affärsintresse.

Medgivande

Som vi har beskrivit ovan kommer vi att skicka marknadsföring till dig via olika plattformar om du inte har låtit oss veta att du vill avsluta en prenumeration. Detta gäller för varumärken där du tidigare har köpt liknande produkter och/eller tjänster. Marknadsföringen kommer därmed från samma varumärke eller juridiska enhet (som vi har beskrivit i tabellen ovan). Du kommer också att få marknadsföring från oss om du har anmält att, eller på annat sätt gett medgivande till, att ta emot detta från ett varumärke eller en enhet inom lookskor.

Du har rätt till att ta tillbaka ditt medgivande till den här typen av hantering när som helst genom att kontakta vår kundservice via kontaktuppgifterna som du kan hitta i början av detta dokument.

VEM DELAR VI DIN INFORMATION MED?

Vi säljer inte, och kommer inte att sälja, någon av din information till en tredje part. Detta inkluderar ditt namn, adress, email-adress eller kreditkortsinformation. Notera dock att vi delar med oss av din information med väl valda tredje parter för att kunna erbjuda dig våra produkter och tjänster, för att skicka marknadsförande information och för att förbättra vår verksamhet, såsom vi beskriver nedan.

Vi kommer att dela din information med andra medlemmar inom lookskor, men enbart i enlighet med de anledningar som vi har specificerat i denna integritetspolicy.

Vi kommer att dela din information med andra medlemmar i lookskor, om du har gett medgivande till detta, i syfte att skicka marknadsföring från dessa andra medlemmar.
Vi kommer att dela med oss av din information med andra medlemmar av lookskor i syfte att analysera denna och att förbättra våra produkter och tjänster
Vi använder oss av tredje parter som hjälper oss med att förse dig med våra produkter, service och marknadsföring. Vi delar din information med:

Företag som hanterar betalningar, lagerlokaler, orderplock och leverans.
De som levererar tjänster till oss som reklambyråer, annonseringsanställda, vår webhost och andra tredje parter.
Kreditkontrollanter och polisen.
Företag som godkänns av dig. Till exempel sociala medier, inklusive företag som Facebook och Google.
Vi samlar anonym information till våra tredje parter för analyser om våra kunder. Vi ser till att du inte kan bli identifierad i detta.
Vi delar endast din information med våra tredje parter om det behövs för att få den service vi behöver.

Vi delar din information med andra företag i samband med sammanslagning, anskaffande, obestånd eller liknande, i vilket vi endast delar den information som behövs.

Vi kan även behöva dela din information med våra tredje parter för att följa rättsliga eller reglerade skyldigheter, eller om det behövs i lagliga tillvägagångssätt.

VILKA AUTOMATISKA VAL GÖR VI OM DIG?

Vi skapar en profilering av dig för att förbättra vår kundservice, våra produkter och för att skräddarsy vår marknadsföring till dig.

Alla automatiska val sker för att ge dig vår bästa möjliga kundservice.
Vi använder oss av information som kön, preferens, hobby, intressen och inköpshistorik så att vi kan förbättra vår marknadsföring och hur våra hemsidor ser ut så de passar dig bättre.

Bevarande av personlig information

Vi behåller endast din information så länge som det behövs för att fullfölja vad vi har samlat informationen för, vilket nämns i vår integritetspolicy (undantag vid förlängt bevarande av laglig anledning). I vanliga fall sparar vi din personliga information i sex år efter ditt köp, så att vi kan ta hand om möjliga problem eller frågor du har om produkterna, servicen och för rättsliga tillvägagångssätt. I vissa fall kan delar av din information raderas betydligt tidigare.

Om så behövs vid rättsliga eller reglerade skyldigheter, för att lösa ett problem, förhindra bedrägeri eller för att stärka våra köpvillkor, kan vi behålla en del av din information, även om vi inte längre förser dig med kundservice.

Säkerhet för din personliga information

Överföring av information via internet är inte, och kan inte, vara helt säkert. Även om vi gör vårt bästa för att skydda din personliga information, kan vi inte garantera säkerheten av din information som är överförd till våra hemsidor. Alla överföringar sker på egen risk. När vi har mottagit din information har vi strikta metoder och säkerhetsregleringar för att förhindra obehörig åtkomst.

VAD FÖR ICKE-PERSONLIG INFORMATION SPARAR VI?

Vi samlar och sparar icke-personlig information du inte kan identifieras med för analyser och statistik.

VAD ÄR DINA RÄTTIGHETER?

Om du vill kontakta oss om någon av dessa rättigheter kan du använda dig av informationen i början av vår integritetspolicy. Dina rättigheter under dataskyddslagen kan du hitta nedanför.

I vissa fall kan vi inte hjälpa dig med din förfrågan. I dessa fall kontaktar vi dig och förklarar varför.

Marknadsföring

Vi låter dig alltid välja om du önskar att ta emot marknadskommunikation från oss.

Genom att kontakta vår kundservice, kan du låta oss veta om du inte vill ta emot marknadskommunikation från oss och vi kommer att uppdatera ditt protokoll. Du kan också klicka på en länk som avslutar din prenumeration i alla marknadsförande email.

HUR GÖR JAG OM JAG HAR ETT KLAGOMÅL?

Om du har funderingar kring hur vi hanterar din personliga information, inte är nöjd med hur vi har hanterat en av dina förfrågningar eller skulle vilja göra ett klagomål kan du kontakta vår kundservice. Detta gör du genom att använda dig av kontaktinformationen som är listad i början av denna integritetspolicy. På detta sätt kan de göra sitt allra bästa för att lösa problemet.

ANDRA HEMSIDOR

Våra hemsidor kan ibland innehålla länkar till och från tredje parters hemsidor. Om du följer en länk till en annan hemsida kan det vara bra att notera att dessa sidor har deras egna integritetspolicy. Därmed tar vi inte något ansvar för dessa policyer eller din användning av dessa hemsidor.

ÄNDRINGAR TILL DENNA INTEGRITETSPOLICY

Vi kommer att göra allt som krävs för att kommunicera ändringar i denna integritetspolicy till dig och kommer att lägga upp alla uppdaterade integritetspolicyer på denna sida.

Denna policy granskades och uppdaterades senast i maj 2018.